Sådan får du din bolig klar til salg

31. maj 18 Maria Skole Kristensen
# Boligsalg

Der er rigtig mange årsager til, at vi i løbet af livet sætte huset til salg og det kan både være på godt og ondt. Der kan være tale om en familieforøgelse med behov for noget større, eller det kan være at børnene er flyttet hjemmefra og der ikke er brug for pladsen længere. Men om flytningen er under lykkelige eller triste omstændigheder, så er det frustrerende hvis der efter en længere periode ikke er tilstrækkelig interesse i huset.

Vi har derfor udformet en lille guide til, hvordan du selv, via små forbedringer, kan hjælpe salgsprocessen på vej.

1. Hvordan ser indkørslen og forhaven ud?

Det første som potentielle købere ser, når de kommer til din bolig, er indkørslen og forhave. Hvis græsset, hækken, bede og fliserne er fyldt med ukrudt eller hvis der ligger en masse ting og sager, kan der virke rodet og uoverskueligt for køberne. Det eneste de tænker er “Hvis indkørslen og forhaven ser sådan ud, hvordan ser resten af huset så ikke ud?” – allerede her, vil køberne være negativt indstillet til resten af huset og i stedet for at se mulighederne i din bolig, vil de se problemer og begrænsninger. Ligeså vigtigt er det at haven ser fin og præsentabel ud. Det er ikke vigtigt, om der er blomsterbede og springvand – men at græsset er slået og at diverse haveaffald og ødelagte havemøbler ikke ligger og flyder i haven eller på terrassen. Ligeledes er det vigtigt, at fliserne på terrassen er renset for den værste omgang ukrudt.

Et godt førstehåndsindtryk giver potentielle købere en god følelse når de ankommer

2. Hvordan ser det ud indenfor?

De fleste som har deres hus til salg, bor i huset under salgsperioden. Derfor kan det også være en svær balance mellem at have en hverdag i boligen, med madlavning, vasketøj og børn, samtidig med at hjemmet skal være rent og ryddeligt. – Men for at potentielle købere kan få et ordentligt og positivt indtryk af boligen, er det netop vigtigt, at din bolig fremstår præsentabel når der fremvisning og åbent hus. Derfor kan det også være en fordel, at i maler nogle vægge inden at boligen sættes til salg. Sådan som i har valgt at indrette jer med forskellige farver, er ikke nødvendigvis den samme stil, som en potentiel køber har og det kan have en skræmmende effekt på køberen. Derfor er det altid en fordel at gøre hjemmet så simpelt som muligt – hvor væggene er hvide og fremstår som et blankt kanvas, hvor køberne selv kan sætte deres præg.

En simpel og præsentabel indretning kan lade købere se flere muligheder i forhold til indretning

3. Gør klar til fremvisning

Sørg for at lukke lyset ind så der er lyst og åbent i din bolig. Er der ting i haven eller i værelserne, som dækker for sollyset, så sørg for at det bliver fjernet, så din bolig fremstår lys og åben. Ligeledes er det en rigtig god idé at sørge for, at vinduerne bliver pudset og at der er luftet ud. Selvfølgelig skal du stadig kunne lave mad og have en hverdag i boligen, men det er vigtigt, at du ofte lufter ud, så lugten fra gårdagens frikadeller ikke stadig hænger, når køberne kommer forbi senere på ugen.

Hvis du overvejer at sætte dit hus til salg, men er i tvivl om, hvordan du bedst muligt gør din bolig salgsklar, så kontakt en af vores afdelinger, hvor vi med glæde deler ud af vores erfaringer.

Vi tilbyder altid en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn

Få en gratis salgsvurdering
Få en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn


Vælg din butik


Tak for din bestilling af salgsvurdering

Vi kontakter dig hurtigst muligt for at udarbejde en salgsvurdering af din bolig.

Tilbage til websitet

Log ind på din bolig side og se informationer på dit boligsalg