Jagten på studieboligen skydes igang!

29. juni 18 Maria Skole Kristensen
# Min første bolig

Mange unge mennesker får efter sommerferie, besked om de er kommet ind på drømmestudiet eller ej. Derfor er det i hele landet højsæson for jagten på studieboligen – og Aalborg er ingen undtagelse. For at undgå uendelige lange ventelister til kollegieværelser, almene boliger eller privatudlejede lejligheder, henvender flere og flere unge studerende sig til deres forældre i håb om hjælp med boligsituationen.

Denne tendens ses blandt ejendomsmæglerne i Aalborg, hvor udbuddet af ejerlejligheder iflg. boligsiden.dk falder hvert år optil studiestart – og en af årsagerne kan være det stigende antal af forældrekøb i Aalborg.

Et forældrekøb er hvor forældrende går ind og køber en ejerlejlighed, og udlejer den til deres børn .

Et forældrekøb kan vær en fordelagtig løsning for både forældre og den unge studerende. Da renten ligger i et fornuftigt lavt niveau. En måde er at forældrene kan investere deres friværdi i eget hus i et forældrekøb til en lav rente, hvoraf deres børn kan sidde med en relativ lav månedlig husleje.

Men selvom det kan være en fornuftig og praktisk løsning for forældre med friværdi i egen bolig – eller anden middel til investering, er der dog ikke en garanteret gevinst i sigte ved en investering i boligmarkedet. Af den årsag er det også fornuftigt at tænke langsigtet, når der skal investeres i et forældrekøb. Normalvis er tommelfingerreglen, at jo flere år der går i mellem køb og salg, jo større afkast vil investeringen give. Derfor kan det være en fordel for forældrene, at vurdere ejerlejlighedens fremtidige funktion. Er der flere børn i familien, der skal brug boligen som studiebolig i fremtiden, eller kan den anvendes som seniorbolig for jer selv, når huset bliver for stort, og otiummet skal nydes. Alle disse overvejelser kan have en betydning for, hvor stor og, hvor lejlighedens beliggenhed skal være. Hvis det i fremtiden giver mening med en større lejlighed, kan det også være en fordel for de unge, der skal bo i lejligheden, da lejligheden i så fald kan deles med en roommate og huslejen derved bliver billigere, idet de er to til at dække de faste omkostninger.

Hvis et forældrekøb er muligt for jer, er der ingen tvivl om, at det kan være et fornuftig alternativ til et presset lejeboligmarked.

Imellem alle de økonomiske spekulationer skal man ikke glemme, at de unge får en god og solid base for deres studieliv, hvor der er arbejdsro, så de kan fordybe sig i studierne – hvilket ofte reducerer de søvnløse nætter hos mor og far.

Til forældrekøb findes der forskellige finansieringsmuligheder og derfor anbefaler vi altid, at man kontakter en revisor eller bankrådgiver, som kender fordele og ulemper ved gældende skatteordninger.

Hvis du går med overvejelser om forældrekøb af lejlighed i Aalborg C, så kontakt vores Aalborg afdeling – her er de klar til at hjælpe og besvare spørgsmål, så i finder den lejlighed, der passer til jeres behov.

Vi tilbyder altid en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn

Få en gratis salgsvurdering
Få en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn


Vælg din butik


Tak for din bestilling af salgsvurdering

Vi kontakter dig hurtigst muligt for at udarbejde en salgsvurdering af din bolig.

Tilbage til websitet

Log ind på din bolig side og se informationer på dit boligsalg