Forebyg indbrud i dit hjem

18. januar 22 Maria Skole Kristensen
# Vedligeholdelse af boligen

Du kender det sikkert selv. Det er små lyde i boligen. Har du nogensinde været udsat for et indbrud i dit hjem eller går du og frygter at det kan ske? Læs her, hvordan du indbrudssikrer din bolig.

Danmark har flere indbrud i private hjem end fx Norge, Holland og Tyskland. En af grundene kunne være, at vi gør mindre for at beskytte vores hjem mod indbrud. Skalsikring er et eksempel på tiltag, som den enkelte kan sætte i værk for at sikre sin bolig. Det går ud på at forstærke døre, vinduer, låse og mure, altså en sikring af husets skal. 

Døre

Tyven søger efter det svageste punkt i en bolig. Det sted, hvor det er lettest at komme ind og derefter ud med tyvekosterne uden at blive set. Døre er ofte blandt de svageste punkter. Derfor er det en god idé at installere en indbrudssikret dør, der kan modstå indbrud i minimum tre minutter. Døren skal være solid og slutte tæt til karmen. Samtidig skal karmen være ordentligt fastgjort til murværket.

Alle yderdøre bør have en solid konstruktion med gode og sikre låse. Husk, at ud over hoveddøren omfatter ”yderdøre” også kælderdøre, terrassedøre, havedøre, køkkendøre, altandøre, glasdøre og bagtrappedøre.

Låse

To låse er bedre en én lås. Hvis du har to låse i din dør, gør du arbejdet dobbelt så besværligt tyven. Gode låse kan være meget svære at dirke op eller bore ud, og nøglerne er svære at kopiere. Indbrudssikringen øges væsentligt ved montering af to låse på døren monteret med cirka 40 centimeters afstand. Hvis dine yderdøre låses med nøgle både på indersiden og ydersiden, kan du tvinge tyven til at entrere gennem vinduet, og det vanskeligt at slæbe store ting som fladskærme ud gennem et vindue.

Låse, der er ældre end ti år, eller som viser tegn på slid, bør skiftes ud. Skift til en lås med borebeskyttelse i cylinderhus og tromle og med høj dirke- og kopieringssikkerhed. Du kan supplere med en ekstra lås, hvis døren kun har én. Låsecylinderen bør udskiftes cirka hvert femte år for at sikre fuld funktionsdygtighed og indbrudssikring.

I mange tilfælde er det en god idé at installere alarm. Vi vil anbefale Verisure som alarmselskab.

Vinduer

Et andet af husets svageste punkter er vinduerne, som derfor også er et godt sted at starte, når du skal forebygge indbrud. Der findes mange metoder til tyveri- og indbrudssikring af vinduer. Det kan være med forstærkning af rammer, med sikkerhedsglas med låse på vinduer med mere.

Lys

Du kan foregive at være hjemme, hvis du installerer sensor- eller timeraktiveret lys i din bolig. Når du opsætter sensor- eller timeraktiveret lys udendørs ved mørke kælderskakte og lignende, hvor tyven ellers kan skjule sig og få ”arbejdsro”. Tyven foretrækker at arbejde skjult, og det kan han ikke, hvis du har sørget for, at der er lys omkring din bolig. Du kan opsætte sensorstyret lys ved døre og vinduer og/eller ved havestier og carport.

Nabohjælp

Nabohjælp, hvor man i nabolaget holder øje med hinandens huse, og om der er mistænkelige personer i området, er i høj grad også med til at forebygge indbrud. Det kan derfor godt betale sig at sige hej og sende et lille smil i naboernes retning. Et håndtryk kan nemt blive vejen til det gode samarbejde, og det samme hej kan forvandle en tyv til en forbipasserende. Tyve er nemlig ikke interesserede i, at blive set.

Det kan både være, at du har en personlig aftale med en eller flere af dine naboer, og det kan være gennem hjemmesiden nabohjælp.dk, hvor knap 300.000 danskere er tilmeldt. Nabohjælp sætter hjælpen i system og er med til at gøre et nabolag mere trygt at bo i.

Klip hækken

En god idé er at klippe din hæk eller begræns plankeværkets højde. På den måde er der ikke gode gemmesteder omkring boligen, som kan give tyven ”arbejdsro”. Det er en afvejning, du må foretage mellem privatliv og at give tyven en god ugeneret arbejdsplads.

Hvis der er buske eller bevoksning tæt på huset, som kan give ly for en indbrudstyv, bør du overveje at klippe det ned eller fjerne det. Det er en billigere løsning som kan være det afgørende ved et indbrud.

Der er mange gode ideer til hvordan man kan sikre sig mod indbrud. For at give den bedste sikring mod indbrudstyve, er at gøre det så svært for dem som muligt, at komme ind og komme derfra med tyvekosterne. 

Vi tilbyder altid en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn

Få en gratis salgsvurdering
Få en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegnTak for din bestilling af salgsvurdering

Vi kontakter dig hurtigst muligt for at udarbejde en salgsvurdering af din bolig.

Tilbage til websitet

Log ind på din bolig side og se informationer på dit boligsalg