Førstehåndsindtrykket

19. juli 18 Maria Skole Kristensen
# Boligsalg

I disse tider med mange boliger til salg, er boligkøberne særdeles kræsne. Det er derfor relevant at spørge, hvad kan sælger og ejendomsmægleren kan gøre for at give lige præcis din ejendom den rette appeal.

Første trin er at mærke markedet i dit boligområde, fortæller Indehaver Danni Thoft. Hvis din bolig skal kunne måle sig med andre salgsemner i øvrigt, skal udbudsprisen være skarp fra starten. Det kan være vanskeligt for sælger selv at sætte pris på boligens herligheder, især hvis han har lagt sit hjertes blod i renoveringer, så lyt til ejendomsmægleren og læg evt. vejen forbi diverse boligportaler, der udbyder prisstatistikker. Vær forvisset om, at boligkøberne gør det samme, og er godt klædt på til at debattere priser.

Når køber har rigtig mange boliger at vælge imellem vil de lave lister med fordele og ulemper, ved potentielle emner. Bliver listen af ulemper for lang, mister køber hurtigt interessen for boligen.

Lyt til den byggesagkyndiges vurdering af boligen, og sæt dig ind i evt. anmærkninger og pris for udbedring om nødvendigt. Så kan køber langt bedre forholde sig til deres betydning. Hvis du kan overskue at udbedre skader, før salget, har du vundet gode point.

Når man spørger købere, hvad de lægger mest vægt på ved en fremvisning, siger langt de fleste, at boligen bør være ren og ryddelig.

Men mest af alt, skal besøget i boligen gerne opfylde de forventninger som køber har fået via salgsmaterialet på nettet og på tryk. Selv en dygtig ejendomsmægler kan altså ikke skrive sig til en salgsklar bolig, hedder det fra Indehaver, Danni Thoft.

Det visuelle indtryk er helt afgørende for købers interesse. Prøv derfor at se boligen fra købers vinkel eller bed en gæst om at kommentere på førstehåndsindtrykket, hvis du tør. Boligstylistister taler enstemmigt om at lufte ud og holde orden, vise udnyttelsesmuligheder på samtlige kvadratmeter, rydde ud i overflødigt møblement og nips, svinge malerkosten, afhøvle gulvene, og foretage besparende energiforbedringer.

Og husk, gør det før boligen fotograferes til salgsopstillingen. Når køber først har set boligen og afvist den, vender han sjældent tilbage. Af samme årsag kunne arbejdet med at gøre boligen salgsklar sagtens foregå forud for salgsarbejdet.

Hjælp fotografen med at finde boligens bedste sider, og undgå for alt i verden vidvinkler. Køber vi hellere se virkelighedstro billeder end et forskruet billede, der forsøger at vise alle rummets vægge på en og samme tid.

Førstehåndsindtrykket er alfa omega for et boligsalg, fortæller Indehaver Danni Thoft fra HANSEN & THOFT.

Vi tilbyder altid en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn

Få en gratis salgsvurdering
Få en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn


Vælg din butik


Tak for din bestilling af salgsvurdering

Vi kontakter dig hurtigst muligt for at udarbejde en salgsvurdering af din bolig.

Tilbage til websitet

Log ind på din bolig side og se informationer på dit boligsalg