Få plads til bonusbørn

30. maj 18 Maria Skole Kristensen
# Skilsmisse

Få plads til bonusbørn

I Danmark har vi en relativ høj rate af skilsmisser, hvor det er omkring 40-45 % af alle ægteskaber der ender i skilsmisse. Derfor er begrebet sammenbragte-familier eller ”den moderne familie” som andre også kalder det – et begreb som de fleste af os, har stiftet bekendtskab med. Sammenbragte familier er betegnelsen der anvendes, når to parter, med børn fra tidligere forhold, flytter sammen under ét tag.

Fordeling af plads

Når parterne flytter sammen, sker det ofte i én af parternes eksisterende boliger, og derfor kan det være en rigtigt svær opgave, når der skal findes plads til alle. For hvordan skal fordelingen af værelser være, når der skal være plads til fastboende, delebørn og weekendbørn? – Som udgangspunkt vil man jo gerne give alle det samme, med eget værelse og privatliv til alle børn og forældre. Men i praksis kan det være en umulig opgave. Den nemmeste løsning vil selvfølgelig være at flyttet til en større bolig, så alle kan få deres eget værelse, men hvis dette ikke er en mulighed, så skal der findes en løsning, som passer til jeres familie. En løsning kunne være, at nogle børn deler værelse, eller deles om et værelse, hvis de ikke er i boligen på samme tid. Men når der kommer flere mennesker på et begrænset antal kvadratmeter, så skal der findes på nogle smarte løsning, så der er plads til alle og deres ting.

Begrebet sammenbragte-familier eller ”den moderne familie” som andre også kalder det – er et begreb som de fleste af os, har stiftet bekendtskab med.

Børneværelse

Plads til det hele på få kvadratmeter  

Hvis det kniber med plads til alt og alle, kan der findes inspiration til forskellige løsninger, i det amerikanske fænomen downsizing – eller small living som det også kaldes. I bund og grund går fænomenet ud på, at man begrænser, hvor meget man ejer og har i hjemmet. Og derudover anvender forskellige multifunktionelle løsninger, når det kommer til møbler. Det kan eksempelvis være, at spise bordet kan klappes sammen og blive til en ekstra soveplads – eller bunden af sengen eller sofaen er lavet med plads til en masseopbevaring. På den måde kan man optimerer sin bolig, som den kan rumme alle medlemmerne i den sammenbragte-familie.

Det kunne selvfølgelig også være en om- og tilbygning, så der bliver ekstra plads til familien. Der er dog også en anden god grund til at tænke i tilbygninger. Det kan nemlig også være en god investering. De ekstra kvadratmeter vil alt andet lige også øge boligens værdi. Derfor bliver investeringen meget let hentet hjem – og måske lidt til.

Du skal være velkommen til at spørge en af vores mæglere om hvilke regler der gælder ved tilbygning og hvilke muligheder der evt. ville være i dit hus.

Søg mere information:

Danmarks statistisk
Politiken – bolig på få kvadratmeter
Bolius – 5 råd til downsizing

Vi tilbyder altid en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn

Få en gratis salgsvurdering
Få en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegnTak for din bestilling af salgsvurdering

Vi kontakter dig hurtigst muligt for at udarbejde en salgsvurdering af din bolig.

Tilbage til websitet

Log ind på din bolig side og se informationer på dit boligsalg