Ejendomsmægler Vejgaard

29. juni 18 Maria Skole Kristensen
# Områder

Vejgaard har fordoblet indbyggertallet!

Vejgaard er et af Aalborg’s up coming områder, hvor især flere og flere unge førstegangs købere har fået øjnene op for det gamle arbejderkvarter.

I tidernes morgen, anno ultimo 1800 tallet, var Vejgaard ikke en del af købsstaden Aalborg, men derimod en selvstændig bebyggelse der lå under Nørre Tranders sogn. Datidens Vejgaard var et arbejderkvarter, hvor mange af beboerne havde en tilknytning til teglværket, som lå vest for bebyggelsen. Vejgaard har fået sit navn fra en af datidens eksisterede gårde, som stod for udstykningen til bebyggelsen. Gården i midten hed Vejgården og deraf kom navnet Vejgaard.

Omkring år 1900 blev der bygget rigtig mange mindre boliger i det meste af Vejgaard, for at imødekomme den store tilflytning. Dog med undtagelse af området omkring Vejgaard bycentrum fra torvet og op imod grænsen til Aalborg C lags med Østerbro. I 1950 blev Vejgaard slået sammen med Aalborg – og dermed blev det til en bydel, som vi kender det idag. Siden starten af 2014, og til nu, er indbyggertallet i bydelen fordoblet og det stiger stadig støt.

Vejgaard har meget at byde på. Både i den nordlige og sydlige ende findes der store grønne områder, hvor der er gode faciliteter til forskellige aktiviteter.

I den nordlige ende ligger Signalbakken. Signalbakken har fået sit navn, efter den betydning bakken havde i midt 1800 tallet, hvor bakken blev brugt til at signalere til skibene, der sejlede imellem købsstaderne Aalborg og København. Området er i dag fredet og bliver brugt til forskellige rekreative aktiviteter, som mountain biking, motionsløb og gåture for dem der elsker et kuperede terræn.

I den sydlige del af Vejgaard ligger Golfparken. Parken er et område på omkring fem km i omkreds, hvor der er forskellige gratis aktivitetstilbud for hele familien.

I den syd-vestlige del af parken ligger bøgeskoven, som er tæt bevokset med store bøgetræer. Igennem skoven er der stier, hvor der er rig mulighed for, at motionister kan prøve sig af på de udendørs motionsredskaber, som kan give en ekstra dimension til en god løbetur i parken.

Løber du ud af bøgeskoven, så befinder du dig på et stort åbent områder, hvor der er en seks hullet golfbane. Her er det gratis at spille golf og banen er hyppigt besøgt af golfspillende pensionister. Langs med golfbanen løber planetstien. Stien strækker sig fra bunden af parken i syd og hele vejen op igennem Golfparken, hvor planetstilen stopper ved Urania Observatoriet. Observatoriet er åbent for offentligeheden fra september og frem til april. I parkens nordlige del, efter observatoriet, løber Golfparken sammen med Sohngårdsholm parken, som i slottes storhedstid hørte til Sohngårdsholm slot.

Med bopæl i Vejgaard får du mange indkøbsmuligheder indenfor kort afstand.

Blandet andet ligger der flere dagligvarebutikker som Rema 1000, Fakta og Superbrugsen, samt special butikker som tekstil butikken P&P, Torvets Ure og Smykker og Slagter Holmberg på og omkring Vejgaard Torv. Udover torvets faciliteter er der langs med Hadsundvej flere indkøbsmuligheder.  

Bydelen byder også på gode forhold for børn og unge. I Vejgaard ligger der gode folkeskoler som Vejgaard Østre Skole  og  Filstedvejens Skole , samt privatskolerne Aalborg Friskole og Filipskolen. For de unge mennesker er der også forskellige uddannelsestilbud. For dem der går den gymnasiale ligger Aalborghus gymnasium i den sydlige del af Vejgaard og i den nordlige del ligger TechCollege med forskellige erhvervsuddannelser.

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om bydelen, så kan vi som din lokale ejendomsmægler i Vejgaard, guide og råde dig på området. I vores Vejgaard afdeling har vi et stort lokal kendskab og står altid klar til at hjælpe dig med køb og salg i Vejgaard.

Kontakt os allerede i dag på tlf. 72 100 128 eller kig forbi butikken som ligger på Hadsundvej 56B i Vejgaard. 

Vi tilbyder altid en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn

Få en gratis salgsvurdering
Få en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn


Vælg din butik


Tak for din bestilling af salgsvurdering

Vi kontakter dig hurtigst muligt for at udarbejde en salgsvurdering af din bolig.

Tilbage til websitet

Log ind på din bolig side og se informationer på dit boligsalg