Ejendomsmægler Aalborg Øst

27. maj 19 Maria Skole Kristensen
# Områder

Aalborg Øst er Aalborgs østligste bydel i Aalborg Kommune. Den er beliggende ca. 6 km. sydøst for Aalborg Centrum. Her kan der opleves store grønne arealer, skulpturer og charmerende villaer. En bydel der rummer en blanding store boligblokke og luksuriøse byg-selv-huse. Desuden et gennemført stisystem, der fører til alle bydelens samlingspunkter. Her færdes både unge og ældre mennesker sikkert og trygt, dag og nat. 

Bydelen er nok mest kendt for at være Aalborgs Universitetskvarter. Aalborg Universitet (AAU) er bl.a. blevet kåret som Europas bedste og verdens fjerdebedste inden for ingeniørvidenskab på den amerikanske rangliste Best Global Universities for Engineering , som U.S. News & World Report netop har udgivet. Hvis du ikke lige skal være ingeniør, er der selvfølgelig mange andre studieretninger at vælge imellem. 

Hvis I er en familie med børn i skolealderen findes der også et par gode folkeskoler. Her skal nævnes Mellervangskolen, Tornhøjskolen og Herningvej Skolen. Til de aktive familier som dyrker sport, findes der en del sportsklubber. Herunder Aalborg Boldspilklub, KB81, Øster Sundy B32 m.fl. 

Om hvorvidt man vælger private eller offentlige institutioner, findes der er et hav af muligheder i Aalborg Ø. På Aalborg Kommune hjemmeside, kan du finde en oversigt over børnehaver, vuggestuer eller dagplejere i dit kvarter. 

En bydel i udvikling
Hvis man er indfødt Aalborggenser, ved man at Aalborg Øst engang var kendt for at være et kvarter som har været præget af ghettolignenede boliger og en del uro. Men de seneste 15 år er det gået fra at være byens mest belastede kvarter til idag, at være en bydel i rivende udvikling. Specielt på tilflytning, sundhed, uddannelse og erhverv, er der investeret flere milliarder i området. Man har rent faktisk estimeret, at der i 2027 vil være en befolkningstilvækst på mere end 20 pct. siden 2005. 

Så hvad er der blevet gjort siden, at denne udvikling kan tiltrække så mange nye tilflyttere. Én ting der kan nævnes er, at Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Himmerland Boligforening er gået sammen i et nytænkende samarbejde om Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej i Aalborg Øst.

Derudover kommer endnu et milliardprojekt. Region Nordjylland bygger et nyt universitetshospital på 170.000 m2 (inklusiv serviceby). Hospitalet bliver bygget i Aalborg Øst på et område vest for Hadsund Landevej. Dette vil medføre en masse nye arbejdspladser og en øget tilflytningsvækst i bydelen. 

Trekanten er et kulturhus under Aalborg Kommune. Det er et lokalt multihus med mange kulturelle tilbud og mange forskellige funktioner. Hele huset er blevet renoveret i 2017 – 18 og fremstår nu lyst og med moderne faciliteter. Her kan du både finde bibliotek, café og det åbne værksted “Makerspace 9220”, hvor computerstyret værktøj er i fokus. Eksempelvis kan du printe i 3D. 

Bemærk, at på Trekantens hjemmeside kan du se alle aktiviteterne i området. 

Som du nok kan læse, er det en bydel som fortsat vil udvikle sig i mange år. Her er der nemt, at få en hverdag til fungere – både som familie eller som studerende. Indkøbsmulighederne som Fakta, Føtex eller Spar er lige i nærheden, og der er let tilkørelse til motorvej i nord- og sydgående retning. 

Vi har solgt mange forskellige boligtyper i postnummer 9220 gennem tiden. Som inkarnerede ejendomsmæglere har flere af os, også boet i bydelen. Bl.a. vores chef Henrik Hansen, har boet i Aalborg Øst i mange år og været utrolig glad for det. Han flyttede først fra bydelen, da hans døtre blev voksne og fandt deres egen rede. 

Se vores salgsklare boliger i 9220 Aalborg Øst lige her

Vi tilbyder altid en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn

Få en gratis salgsvurdering
Få en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn


Vælg din butik


Tak for din bestilling af salgsvurdering

Vi kontakter dig hurtigst muligt for at udarbejde en salgsvurdering af din bolig.

Tilbage til websitet

Log ind på din bolig side og se informationer på dit boligsalg