Ejendomsmægler Aalborg

28. juli 18 Maria Skole Kristensen
# Områder

Aalborg er med sine ca. 114.000 indbyggere Danmarks 4. største by, og benævnes som værende Nordjyllands Hovedstad. Målt på befolkningstal er Aalborg kommune Danmarks tredje største kommune, der efter en sammenlægning med nabokommunerne Hals, Nibe og Sejlflod er blevet til én stor.

Aalborg forsøger hele tiden at følge med i udviklingen i det moderne Danmark, og er netop ved at omdanne sig fra at være en industriby, til at være en videns- og uddannelsesby. Siden slutningen af 1990’erne har man udviklet på de gamle industriområder langs havnen, hvor der er opført boliger og kontorer. Det tog for alvor fart i slutningen af 00’erne, hvor Utzoncenteret åbnede. Centeret rummer i dag Aalborg Universitets arkitektuddannelser. Aalborg Universitet er de førende i Danmark indenfor optag af nye studerende, og optager hvert år 20.000. For at følge med efterspørgslen på Aalborg som studieby, er der fuld gang i opførelsen af studieboliger overalt i byen.

Europa-Kommissionen konkluderede i 2013, at Aalborg er den by i Europa, hvor langt de fleste indbyggere er tilfredse med deres by.

Dette er set i forhold til mange andre store europæiske byer, som f.eks. København og Hamburg.

Mange vælger derfor også at kalde Aalborg for ”Nordens Paris”.

I daglig tale, deler man Aalborg midtby ind i tre områder: Centrum, Øgadekvarteret og Vestbyen, der hver især bidrager med deres charme til Aalborg.

  • Centrum ligger midt i Aalborgs puls. Der er kort afstand til det hele, når både det gælder byens hyggelige gågader, de mange café- og restaurantmuligheder eller måske en hyggelig gåtur langs havnekanten.
  • Øgadekvarteret består af en række gader, der alle er navngivet efter danske øer. I den hyggelige bydel kan bl.a. nævnes Østre Anlæg der året rundt tiltrækker en masse glade mennesker, der benytter parkens legeplads, sportsplads, fodring af ænder, picnic osv.
  • Vestbyen omkredser Aalborg Stadion, der er det helt store trækplaster når byens fodboldhold går på banen. Derudover kan der bl.a. nævnes friluftsbadet, det populære streetfood og den flotte bådhavn med mange spisemuligheder.

Hvis man begiver sig lidt længere ud, er Hasseris, Kærby, Vejgaard, Gug, Skalborg, Hobrovejskvarteret, Universitetskvarteret og Aalborg Øst også vigtige dele af Aalborg.

Vi tilbyder altid en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn

Få en gratis salgsvurdering
Få en gratis salgsvurdering af din bolig i Aalborg og omegn


Vælg din butik


Tak for din bestilling af salgsvurdering

Vi kontakter dig hurtigst muligt for at udarbejde en salgsvurdering af din bolig.

Tilbage til websitet

Log ind på din bolig side og se informationer på dit boligsalg